Gevulde champignons met truffeltapenade

20 MIN
2 personen
Gevulde champignons met truffeltapenade

Een heerlijk feestelijk en vegetarisch hapje. Kan je de specifieke tapenade niet vinden? Vervang dan door een andere tapenade!

Ingrediënten

  • 15 gr pijnboompitten
  • 250 gr grote champignons
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr bospaddenstoel truffeltapenade
  • boter
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Vulling: rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Haal uit de pan en houd opzij.
  2. Haal de steeltjes voorzichtig uit de champignons zodat de champignons heel blijven. Snijd de steeltjes zo klein mogelijk, zoals je met een ui zou doen. Snijd ook de zongedroogde tomaten zo fijn mogelijk. Smelt een klontje boter in de pan en laat goed heet worden. Schep er de champignonsteeltjes in en bak op een hoog vuur tot ze beginnen ‘piepen’.
  3. Pel ondertussen de knoflook en hak fijn. Verlaag het vuur, schep de knoflook bij in de pan en kruid met flink wat zwarte peper. Laat even bakken tot de knoflook begint te geuren en schep er dan de fijngehakte zongedroogde tomaten bij. Laat nog even doorwarmen en haal dan van het vuur. Schep er de pijnboompitten onder. Proef en kruid naar smaak bij met zout en zwarte peper.
  4. Vul de champignons met de vulling en leg ze op de bakplaat. Schuif de oven in en bak 10 min. tot de champignons gaar zijn. Schep er een toefje van de bospaddenstoel truffeltapenade op en serveer warm. Smakelijk!