Fajita's met biefstuk

140 MIN
4 personen
Fajita's met biefstuk

Deze fajita's met gemarineerde biefstuk zijn een ideaal gerecht om op de barbecue te maken. Heerlijk verrassend en Mexicaans getint!

Ingrediënten

  • 600 g biefstuk, lendebiefstuk
  • 4 tortilla's
  • 2 tomaten, in dunne plakjes
  • 1 avocado, geschild en in plakjes
  • 4 lente-uitjes, in schuine ringetjes gesneden
  • 4 el zure room
  • Voor de marinade

  • ½ limoen, zeste geraspt en sap uitgeperst
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 kl suiker
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom, meng goed en leg de biefstuk erin. Laat minstens 2 uur marineren in de koelkast. Draai de biefstuk regelmatig om.
  2. Verhit de barbecue. Haal de biefstuk uit de marinade. Smeer de rooster in met een klein beetje olie en leg de biefstuk op het heetste deel van de rooster. Rooster 2-3 minuten aan elke kant. Schuif dan de biefstuk naar een koeler deel van de barbecue en laat enkele minuten verdergaren. Haal het vlees van de rooster en laat 5 minuten rusten.
  3. Verwarm de tortilla's. Snij de biefstuk in plakken en schik op de tortilla's. Voeg de tomaat, avocado, lente-ui en zure room toe. Vouw dubbel en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 553.04 kcal
Koolhydraten 27.83 g
waarvan suikers 5.66 g
Vet 28.6 g
waarvan verzadigd 7.74 g
Proteïnen 42.31 g
Vezels 5.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin