Worteltaco's met gehakt en avocado

35 MIN
4 personen
Worteltaco's met gehakt en avocado

Hou je van Mexicaans, maar hou je het ook graag gezond? Maak dan eens deze originele taco's van wortel met gezonde vulling. Ideale kinderkost!

Ingrediënten

    Voor de worteltaco's

  • 200 g wortelen, geraspt
  • 125 ml water
  • 75 g kaas, geraspt
  • 2 eieren
  • 20 g havervlokken, fijngemalen in een hakmolen of blender
  • peper
  • zout
  • voor de vulling

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • 1 ijsbergsla
  • 1 avocado
  • ½ blik rode bonen, uitgelekt
  • 80 g cheddarkaas, geraspt

Bestel deze producten online

BEREIDING

    Voor de worteltaco's

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de geraspte wortelen in een kom, giet het water erover en meng even. Zet de kom 5 minuten in de microgolfoven (+/- 900 Watt).
  2. Kluts in een andere kom 2 eieren. Voeg er de haverzemelen en de geraspte kaas aan toe. Kruid met peper en zout.
  3. Haal de wortelen na 5 minuten uit de microgolfoven, leg ze in een schone theedoek (keukenhanddoek) en knijp al het vocht eruit. Knijp net zolang tot je echt niet meer kunt. Dit is de allerbelangrijkste stap als je een krokante bodem wil. Als er nog vocht in zit dan zal de bodem niet krokant worden. Je kan dit ook met stevig keukenpapier doen, maar dan wel niet alles tegelijkertijd, maar in kleinere porties.
  4. Voeg de uitgeknepen wortelen toe aan het ei-haverzemelen-kaas mengsel en meng goed met een vork.
  5. Maak met een ijsschepper gelijke porties op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  6. Druk elke bol plat met een spatel tot je een doorsnede hebt van ongeveer 15 cm.
  7. Bak de tacoschelpen 15 minuten op 200 °C of tot ze krokant zijn aan de buitenkant.
  8. Laat ze eventjes wat afkoelen en verwijder de tacoschelpen dan voorzichtig met een spatel van het bakpapier. Als je ze een vorm wil geven, leg ze dan over een klein flesje water om ze wat buiging te geven en leg ze daarna dubbel geplooid op hun zij. Wil je ze nog even warm houden? Dek ze dan af onder aluminiumfolie.
  9. Voor de vulling

  10. Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Was de gele en rode paprika en snij ze in kleine blokjes. Schil en snij de avocado in plakjes.
  11. Bak het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook, gele paprika, rode bonen en rode paprika toe en bak ze even mee. Kruid volgens eigen smaak.
  12. Spoel de tomaten, snij ze in vier en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes. Was en snij de sla in reepjes.
  13. Vul de worteltaco's met het gehaktmengsel, sla, tomatenblokjes en plakjes avocado. Strooi er wat geraspte cheddarkaas over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 587.25 kcal
Koolhydraten 23.24 g
waarvan suikers 9.04 g
Vet 35.08 g
waarvan verzadigd 13.75 g
Proteïnen 42.01 g
Vezels 9.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin