Mexicaanse gehaktwrap met guacamole

35 MIN
4 personen
Mexicaanse gehaktwrap met guacamole

Een heerlijke Mexicaanse wrap met pittig gehakt en guacamole, avocadopuree.

Ingrediënten

  • 4 wraps
  • 300 g kippengehakt
  • 1 paprika, in blokjes
  • 80 g maïs
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 el tomatenpuree
  • 50 g kaas, geraspt
  • 100 ml zure room
  • 1 kl olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 snufje cayennepeper
  • peper en zout
  • Voor de guacamole

  • 1 avocado, geschild en ontpit
  • ½ ui, fijngesnipperd
  • ½ rode peper, fijngesnipperd
  • 1 el limoensap
  • 50 ml zure room
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de olijfolie in de pan en stoof de ui met de knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met de paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.
  3. Voeg de paprikablokjes en de tomatenpuree toe en roer goed om. Schenk er een scheutje water bij en laat even pruttelen. Voeg op het einde de maïs toe.
  4. Bestrijk de wraps met de zure room en verdeel er de gehaktvulling over. Bestrooi met de kaas. Rol de wraps op en schik ze in een ovenschaal. Zet 10 minuten in de oven.
  5. Pureer het vruchtvlees van de avocado en meng met de ui en de chilipeper. Doe er het limoensap en de zure room bij. Kruid bij met peper en zout en roer goed om.
  6. Verdeel de warme wraps over de borden en serveer met de guacamole.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 525.5 kcal
Koolhydraten 41.44 g
waarvan suikers 12.59 g
Vet 25.63 g
waarvan verzadigd 9.03 g
Proteïnen 29.44 g
Vezels 9.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin