Burrito's met kippengehakt en guacamole

30 MIN
4 personen
Burrito's met kippengehakt en guacamole

Burrito's zijn gevulde Mexicaanse wraps. In dit geval met heerlijk kruidig kippengehakt en een lekkere guacamole erbij. Het Mexicaanse feestje kan beginnnen!

Ingrediënten

  • 300 g kippengehakt
  • 4 tortilla's
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 50 g kaas, geraspt
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 ml zure room
  • 1 kl olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 snufje cayennepeper
  • peper en zout
  • Voor de guacamole

  • 1 avocado, geschild en ontpit
  • ½ ui, fijngesnipperd
  • 1 el limoensap
  • 2 el zure room
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pureer het vruchtvlees van de avocado en meng met de ui. Doe er het limoensap en de zure room bij. Kruid bij met peper en zout en roer goed om.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui met de knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid met de paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.
  3. Voeg de paprikablokjes en de tomatenpuree toe en roer goed om. Schenk er een scheutje water bij en laat even pruttelen.
  4. Bestrijk de tortilla's met de zure room en verdeel er de gehaktvulling over. Bestrooi met de kaas. Vouw de tortilla's toe en grill ze kort aan in een grillpan.
  5. Verdeel de burrito's over de borden en serveer met de guacamole.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 470.66 kcal
Koolhydraten 29.79 g
waarvan suikers 9.25 g
Vet 25.22 g
waarvan verzadigd 9.65 g
Proteïnen 26.59 g
Vezels 6.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin