Merguez met couscous, tomatensaus en gremolata van sinaasappel
35 MIN
2 personen
Een heerlijk bordje vol Marokkaanse smaken: pittige merguez worstjes met couscous, een kruidige tomatensaus en een verrassende gremolata met sinaasapel. Dit wil je proeven, toch?
Ingrediënten
2 wortelen
ras-el-hanout (naar smaak)
1 ui
1 teentje knoflook
100 gr spinazie
400 gr tomatenpulp
1 sinaasappel
10 gr munt
125 gr volkoren couscous
300 gr rundsmerguez
olijfolie
boter
snuifje kaneelpoeder
1 el suiker
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de wortel in blokjes van 2-3 cm (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat
en besprenkel met olijfolie. Kruid met de ras-el-hanout, zout en zwarte peper. Rooster 10-15 min. in de oven.
Hak de ui fijn en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de ui samen met de helft van de knoflook glazig. Voeg handje per handje de spinazie toe en laat slinken. Blus met de tomatenpulp en 50 ml water per persoon. Breng op smaak met de ras-el-hanout (zie tip), kaneel en suiker. Laat 5 min. pruttelen op zacht vuur en voeg dan de wortel toe aan de saus.
Gremolata: spoel de sinaasappel en rasp de schil. Pers vervolgens de sinaasappel. Hak de munt fijn. Meng het sinaasappelsap met 2 el olijfolie, de overige knoflook en munt (houd nog wat opzij voor de afwerking). Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
Smelt een klontje boter in een pan en bak de merguez in 5-7 min. goudbruin en gaar.
Serveer de couscous met de tomatensaus, merguez en gremolata. Werk af met de overige munt en sinaasappelzeste. Smakelijk!
TIP: Wees niet te zuinig met de ras-el- hanout. Het zorgt voor een lekkere Midden-Oosterse touch bij dit gerecht.