Marmercake met pistachenootjes

55 MIN
12 porties
Marmercake met pistachenootjes

Een marmercake is makkelijk zelf te bereiden en oh zo lekker. De combinatie van chocolade en vanille, afgewerkt met pistachenootjes, is puur genieten.

Ingrediënten

    Voor het chocoladebeslag

  • 1 ei
  • 120 g roomkaas
  • 100 g chocolade, puur
  • 1 el cacaopoeder
  • Voor het vanillebeslag

  • 300 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 8 eieren
  • 175 ml zure room
  • 12 el agavesiroop
  • 120 g boter
  • 2 kl vanille-extract
  • Voor de afwerking

  • 100 g chocolade, puur
  • 100 g pistachenoten, grof gehakt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt voor het chocoladebeslag de chocolade au bain-marie. Meng met het ei, de roomkaas en de cacaopoeder en zet even opzij.
  3. Klop de boter met de eieren, de zure room, de agavesiroop en het vanille-extract tot een mooi geheel.
  4. Meng de bloem met de bakpoeder en voeg toe aan het botermengsel. Roer goed tot een glad beslag.
  5. Schep het chocoladebeslag met het vanillebeslag in een ingevette cakevorm. Gebruik een vork om het beslag mooi te mengen.
  6. Bak de cake 45-50 minuten gaar in de oven. Laat volledig afkoelen.
  7. Smelt de chocolade en bestrijk hiermee de cake. Werk af met de pistachenoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 458.1 kcal
Koolhydraten 38.46 g
waarvan suikers 20.43 g
Vet 28.66 g
waarvan verzadigd 14.49 g
Proteïnen 11.41 g
Vezels 1.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin