Chocoladetaart met gember

500 MIN
8 personen
Chocoladetaart met gember

Chocolade en gember zijn een heerlijke combinatie in deze chocoladetaart. De gember maakt de taart ook lekker licht verteerbaar, mooi meegenomen!

Ingrediënten

  • 200 g chocoladekoekjes
  • 500 g fondantchocolade
  • 4 el gemberstroop
  • 250 ml room
  • 2 cm gember, in blokjes
  • 1 kl boter

BEREIDING

  1. Mix de chocoladekoekjes fijn in de blender.
  2. Smelt 100 gram chocolade samen met de boter. Giet bij de koekjes in de blender en voeg er de gemberblokjes aan toe en mix goed door. Schenk het geheel over in een taartvorm bedekt met plasticfolie. Zorg dat heel de bodem bedekt is.
  3. Smelt de rest van de chocolade samen met de room au bain marie. Schenk er de gemberstroop bij en laat het geheel naast het vuur afkoelen. Giet dan op de taartbodem en dek af. Zet minstens 12 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Wacht tot de taart hard is en snijd ze in spiesjes. Verdeel over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 562.4 kcal
Koolhydraten 56.85 g
waarvan suikers 49.62 g
Vet 34.53 g
waarvan verzadigd 20.48 g
Proteïnen 6.14 g
Vezels 1.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin