Zweedse chocoladetaart (Kladdkaka)

40 MIN
8 personen
Zweedse chocoladetaart (Kladdkaka)

Deze Zweedse chocoladetaart - kladdkaka of letterlijk vertaald: kliedertaart - moet je proeven! Een heerlijke verwennerij.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 255 g suiker
  • 1 kl vanillesuiker
  • 3 el cacaopoeder
  • 100 g boter, gesmolten
  • 90 g zelfrijzende bloem
  • 100 ml slagroom
  • 100 g blauwe bessen
  • 1 el poedersuiker

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Doe de eieren, suiker, de vanillesuiker en het cacaopoeder in een grote mengkom. Mix tot een glad mengsel.
  3. Giet er straalsgewijs de gesmolten boter bij en meng goed. Spatel er de gezeefde bloem door.
  4. Giet het beslag in een beboterde en met bloem bestrooide vorm.
  5. Bak 25 minuten in het midden van de oven.
  6. Klop de slagroom op tot hij lobbig is.
  7. Snij de brownie in vierkantjes, zeef er de poedersuiker over en serveer met de slagroom en blauwe bessen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 355.77 kcal
Koolhydraten 43.7 g
waarvan suikers 35.71 g
Vet 17.55 g
waarvan verzadigd 10.3 g
Proteïnen 4.32 g
Vezels 3.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin