We geven de klassieke tomate crevette een make-over met smaakvolle rivierkreeftjes. Wedden dat zelfs de bomma zwicht voor deze 2.0-versie?
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
10 gr krulpeterselie
1 sjalot
½ stuk kropsla
4 tomaten
100 gr rivierkreeftstaartjes
4 el mayonaise
olijfolie
scheutje witte wijnazijn
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappel in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
Maak ondertussen de tomate crevette met rivierkreeftjes: hak de krulpeterselie fijn. Snipper de sjalot heel fijn. Trek de bladeren van de kropsla in grove stukken. Snijd de hoedjes van de tomaten en lepel de zaadjes eruit (zie tip). Kruid de tomaten vanbinnen met een snuifje zout en flink wat zwarte peper.
Schep de rivierkreeftstaartjes om met de mayonaise (bewaar een beetje voor bij de frietjes) en de helft van de peterselie. Kruid met flink wat zwarte peper. Schep de garnalen in de tomaten en zet de hoedjes er terug op.
Meng de kropsla met de sjalot, de rest van de peterselie, een scheutje olijfolie, de witte wijnazijn en een snuif zout en zwarte peper.
Controleer of de frietjes gaar zijn. Serveer ze met de salade bij de tomate crevette van rivierkreeftstaartjes. Schep er nog een dot mayonaise bij. Smakelijk!
TIP: 's Ochtends een vrij momentje? Lepel de tomaten dan al uit en bewaar ze in de koelkast. Zo gaat het 's avonds razendsnel vooruit.