Loaded fries met varkensgyros, pastinaak en paprika
30 MIN
2 personen
Vergeet je wekelijkse kleintje met mayo en stoofvleessaus. Om je fry-day meer pit te geven, stellen we loaded fries voor, gemaakt met varkensgyros, pastinaak en een spicy sausje. Het resultaat? Boem, patat, een culinaire smaakbom!
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Pers de knoflook. Snijd de aardappel en pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat (zie tip) en hussel door elkaar met wat olie, de knoflook, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
Snijd de paprika in fijne reepjes. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en bak de varkensgyros zo’n 3-4 min. Voeg er de paprikareepjes aan toe en bak het geheel zo’n 5 min. Voeg eventueel een scheutje water toe. Kruid met de tex-mexkruiden, zout en zwarte peper.
Schep de srirachasaus met de ketchup in een kommetje en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Snijd de lente-ui in fijne ringen. Schep de mayonaise in een kommetje en giet er de witte wijnazijn bij.
Haal de frietjes uit de oven en schep er de varkensgyros en paprika op. Drizzle er de pikante ketchup en mayonaise over. Strooi er de lente-ui over. Smakelijk!
TIP: Gebruik indien nodig 2 bakplaten voor de frietjes. De frietjes mogen niet op elkaar liggen, anders worden ze niet krokant.