Mexicaanse loaded fries van zoete aardappel en avocado

35 MIN
2 personen
Mexicaanse loaded fries van zoete aardappel en avocado

We zetten dit bordje altijd op het menu als we zin hebben in frietje met iets extra. En dat is precies wat loaded fries biedt: véél extra! We maken een vegan versie met een Mexicaanse twist. Die mix van zout en zoet is bijna té lekker!

Ingrediënten

  • 2 kl tex-mex kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr zoete aardappel
  • 125 ml (soja)yoghurt
  • 10 gr platte peterselie
  • 2 el ketchup
  • 2 rode paprika's
  • 200 gr zwarte bonen (uit blik)
  • 100 gr maïs (uit blik)
  • ½ limoen
  • 1 avocado
  • olie
  • 1½ el maïszetmeel
  • snuifje chilivlokken
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Meng het maïszetmeel met een snuif tex-mexkruiden, zout en zwarte peper. Pers de knoflook. Snijd de zoete aardappel in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel met het gekruide maïszetmeel, de helft van de knoflook en wat olie op de bakplaat door elkaar. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes gaar zijn.
  2. Groene saus: mix met een staaf mixer of in een blender 0,5 el olie per persoon, de yoghurt, helft van de peterselie en rest van de knoflook tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  3. Pikante ketchup: schep de ketchup in een kommetje en breng op smaak met een snuifje chilivlokken, zout en zwarte peper.
  4. Snijd de paprika in fijne reepjes. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en bak de paprikareepjes zo’n 4-5 min. op hoog vuur. Voeg daarna de zwarte bonen (uitgelekt) en maïs (uitgelekt) toe en laat kort meebakken. Kruid met de tex-mexkruiden, zout en zwarte peper.
  5. Snijd de limoen in partjes. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel uit en snijd in fijne plakjes. Druppel eventueel al wat limoensap erover.
  6. Haal de frietjes uit de oven en schep de bonen, maïs en paprika erop. Drizzle de pikante ketchup en de groene saus erover. Strooi de rest van de peterselie erover. Serveer met de avocado en een partje limoen. Smakelijk!
  7. TIP: Heb je de groene saus liever wat zuurder? Voeg een beetje limoensap of witte wijnazijn toe.