Lichte spaghetti bolognaise

40 MIN
4 personen
Lichte spaghetti bolognaise

Maak de lichte variant van onze favoriete pastaschotel spaghetti bolognaise, met mager rundsgehakt en heel veel groentjes. Lekker gezond genieten!

Ingrediënten

  • 300 g americain natuur
  • 240 g spaghetti
  • 800 g tomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 wortelen, in schijfjes
  • 1 rode paprika, geschild en in blokjes
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 kl spaghettikruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de americain natuur met peper en zout. Stoof de helft van de ui aan in de boter en bak hierin het vlees rul.
  2. Fruit de resterende uisnippers aan in de olie. Voeg de wortelen en paprika toe. Laat zacht stoven.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met provençaalse kruiden, spaghettikruiden, peper en zout. Laat zachtjes pruttelen. Voeg het gebakken vlees toe en laat mee opwarmen.
  4. Kook de spaghetti gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en verdeel over vier borden.
  5. Schenk de saus over de pasta en werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 488.03 kcal
Koolhydraten 56.36 g
waarvan suikers 10.9 g
Vet 15.85 g
waarvan verzadigd 4.87 g
Proteïnen 25.92 g
Vezels 8.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin