Spaghetti met gehaktballetjes

30 MIN
4 personen
Spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes, een favoriet van jong en oud! Niets eenvoudiger dan gehaktballetjes rollen en aanbakken. Om ze dan vervolgens aan een lekkere tomatensaus toe te voegen. Niet met frietjes deze keer, maar met spaghetti. Dat het gaat smaken, daar zijn we zeker van!

Ingrediënten

  • 600 g gemengd gehakt
  • 400 g spaghetti
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 80 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 1 el spaghettikruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Meng het gehakt met de helft van de parmezaan. Kruid met peper en zout.
  2. Rol gehaktballetjes. Bak ze 5 min. aan in olijfolie. Schep uit de pan en hou apart.
  3. Verhit olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui en de knoflook 5 min. aan.
  4. Voeg de tomatenblokjes en spaghettikruiden toe. Roer om en verlaag het vuur. Laat 7 min. pruttelen. Voeg de gehaktballetjes toe en laat de saus 10 min. pruttelen. Kruid met peper en zout.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar.
  6. Roer de gekookte spaghetti door de saus. Werk af met fijngesneden basilicum en parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 855.07 kcal
Koolhydraten 84.64 g
waarvan suikers 10.9 g
Vet 34.4 g
waarvan verzadigd 12.47 g
Proteïnen 49.42 g
Vezels 7.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin