Lichte kip shoarma

30 MIN
4 personen
Lichte kip shoarma

Iedereen houdt wel eens van fastfood, maar helaas is dat meestal niet zo gezond. Vandaar deze gezonde versie van een kip shaorma. Snel klaar en lekker gezond!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in reepjes
  • 4 pitabroodjes
  • 60 g sla
  • 1 paprika, ontpit en in reepjes
  • 3 wortelen, in julienne
  • 1 rode ui, in fijne ringen
  • 1 el olijfolie
  • Shoarmakruiden

  • 1 kl kaneel
  • 1 kl korianderzaad
  • 1 kl komijn
  • 1 kl venkelzaad
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ kl cayennepeper
  • 1 kl zout
  • 4 peperbollen
  • Voor de tzatziki

  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • ½ bosje bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak eerst de tzatziki. Rasp de zijkanten van de komkommer tot je aan de zaadjes komt. Laat even uitlekken in een vergiet.
  2. Meng de knoflook en de bieslook onder de yoghurt. Kruid bij met peper en zout. Voeg de komkommer en de olijfolie toe en roer goed door elkaar. Zet de tzatziki even koud opzij.
  3. Meng alle kruiden voor de shoarma en plet ze met een vijzel.
  4. Kruid de kippenreepjes met 2 koffielepels van de kruiden en smeer ze in met de olijfolie. Bak de reepjes op een middelhoog vuur gaar.
  5. Verwarm ondertussen de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ze open en beleg met de sla, de paprika, de worteltjes en de ui. Verdeel dan de kippenreepjes er ook over.
  6. Serveer de pita shoarma met de tzatziki.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 490.14 kcal
Koolhydraten 51.85 g
waarvan suikers 12.95 g
Vet 11.9 g
waarvan verzadigd 2.24 g
Proteïnen 39.95 g
Vezels 8.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin