Pita met falafel, regenboogsalade en tzatziki

25 MIN
2 personen
Pita met falafel, regenboogsalade en tzatziki

Heel veel kleur én smaak op het bord, met deze lekkere pitabroodjes gevuld met krokante falafels, een frisse regenboogsalade, tzatziki en gemarineerde rode ui. Geniet van dit lekkere vegetarische maaltje!

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 12 falafels
  • 4 pitabroodjes
  • 1 little gem
  • 2 wortelen
  • ½ potje Griekse yoghurt
  • 2 kl wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Snij de rode ui in fijne halve ringen en doe in een kommetje. Breng water aan de kook en giet bij de rode ui tot ze onder staan. Laat 2 minuten trekken.
  3. Was de komkommer en rasp de helft ervan met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken. Snij de rest van de komkommer in plakjes. Pers de knoflook.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de falafels op. Zet 10 minuten in de oven. Leg er de laatste 6 minuten de pitabroodjes bij. Draai de pitabroodjes na 3 minuten om.
  5. Giet het water van de rode ui weg. Meng de wittewijnazijn en de suiker in een kommetje en voeg de rode ui toe. Kruid met peper en zout. Laat marineren.
  6. Snij de little gem in reepjes. Schil de wortelen en rasp met een grove rasp.
  7. Meng de uitgelekte komkommer met de Griekse yoghurt en knoflook. Proef en kruid met peper en eventueel nog wat zout.
  8. Snij de pitabroodjes open en vul ze met de rauwe groenten, de falafels, de tzatziki en tenslotte de gemarineerde rode ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 456.87 kcal
Koolhydraten 80.13 g
waarvan suikers 22.65 g
Vet 5.16 g
waarvan verzadigd 1.39 g
Proteïnen 17.81 g
Vezels 9.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin