Libanese gehaktschotel met aubergine en baharat-aardappelen

25 MIN
2 personen
Libanese gehaktschotel met aubergine en baharat-aardappelen

Vandaag gaan we de Libanese toer op met een heerlijke gehaktschotel met aubergine, krokante pijnboompitten en gedroogde veenbessen. Daarbij komen geroosterde aardappelen met baharat - een Midden-Oosterse specerijenmix en een frisse yoghurt-muntsaus. Dit wordt smullen!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 kl baharat
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 10 g munt
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • ½ citroen
  • 20 g pijnboompitten
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl ras el hanout
  • 30 g gedroogde veenbessen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, strooi er de baharat over. Kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Snij de aubergine in fijne blokjes. Hak de blaadjes munt fijn.
  3. Doe de yoghurt in een kom en voeg de munt en de extra vierge olijfolie toe, kruid met peper en zout. Pers er naar smaak citroensap bij. Dit is de yoghurtsaus.
  4. Rooster de pijnboompitten kort in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  5. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de blokjes aubergine toe. Roerbak 5 minuten tot ze goudbruin kleuren. Kruid royaal met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Stoof 1 minuut en voeg dan het gehakt en de ras el hanout toe. Roerbak 5-6 minuten op hoog vuur, tot het gehakt mooi krokant gebakken is. Kruid met peper en zout. Voeg de aubergine opnieuw toe en laat nog kort doorwarmen. Roer er de pijnboompitten door.
  7. Serveer de geroosterde baharat-aardappelen met het gehakt met de aubergine en de yoghurtsaus. Strooi er de gedroogde veenbessen over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 978.46 kcal
Koolhydraten 75.65 g
waarvan suikers 23.3 g
Vet 56.59 g
waarvan verzadigd 13.56 g
Proteïnen 38.25 g
Vezels 11.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin