Turkse pizza gehakt en frisse salade

20 MIN
2 personen
Turkse pizza gehakt en frisse salade

Dit snelle en eenvoudige recept is geïnspireerd op de Turkse pizza, oftewel 'lamhacun'. Een wrap met kruidig gehakt en pittige tomatensaus. Een originele variatie op een 'fast food klassieker', maar dan met verse ingrediënten. Lekker snel klaar en het hele gezin zal ervan smullen!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 200 g gemengd gehakt
  • 4 tortilla's
  • ½ komkommer
  • 1 little gem
  • 1 kl komijn
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 4 el mayonaise
  • 1 kl wittewijnazijn
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek één of meerdere bakplaten met bakpapier.
  2. Pers de knoflook. Neem de helft van de tomaten, de paprika, de ui en snij alles heel fijn. Je kan dit ook in de keukenrobot doen. Meng er de helft van de geperste knoflook, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en een snuf zout door. Meng deze groentemengeling met het gehakt.
  3. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla's en leg op de bakplaat. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Meng de rest van de knoflook met de mayonaise en eventueel een eetlepel water, voor een licht lopend sausje.
  5. Snij de rest van de tomaten in blokjes. Snij de komkommer in blokjes. Snij de little gem in reepjes. Meng alles in een kom en meng er de komijn, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en peper en zout door.
  6. Schik de gemengde sla bovenop de Turkse pizza's. Druppel er looksaus over. Rol ze snel op en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 852.96 kcal
Koolhydraten 64.64 g
waarvan suikers 16.25 g
Vet 50.72 g
waarvan verzadigd 12.69 g
Proteïnen 29.24 g
Vezels 7.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin