Za'atar lamskoteletten met courgette-muntcouscous en feta

20 MIN
2 personen
Za'atar lamskoteletten met courgette-muntcouscous en feta

Deze originele lamskoteletten met za'atar marinade en daarbij een originele courgette-muntcouscous met feta moet je proeven!

Ingrediënten

  • 1 el za'atar
  • 6 lamskoteletten
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • ½ citroen
  • 10 g munt
  • 1 courgette, kleine
  • 75 g feta
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Meng de olijfolie met de za'atar en bestrijk hiermee de lamskoteletten. Laat nog even rusten.
  2. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de groentenbouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Was en rasp de schil van de citroen. Pluk de blaadjes munt en hak fijn. Snij de courgette in fijne blokjes. Meng de citroenzeste, munt en courgette door de couscous en breng op smaak met peper, zout, de extra vierge olijfolie en citroensap naar eigen smaak. Verkruimel de feta.
  4. Verhit de boter in een antikleefpan en bak de lamskoteletten 5 minuten aan elke kant. Serveer de lamskoteletten met de couscous en de verkruimelde feta erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 914.74 kcal
Koolhydraten 66.75 g
waarvan suikers 13.65 g
Vet 49.66 g
waarvan verzadigd 21.53 g
Proteïnen 48.77 g
Vezels 5.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin