Hoisin pulled chicken met paksoi en noedels

15 MIN
2 personen
Hoisin pulled chicken met paksoi en noedels

Hoisin saus is een Chinese saus op basis van sojabonen, rijstazijn en suiker. Het past heerlijk bij kip. We maken een originele schotel met pulled chicken met hoisin saus, gewokte paksoi en voedzame noedels erbij. Supersnel en gezonder dan de afhaalchinees!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 1 paksoi
  • 1 kl chilivlokken
  • 2 lente-uitjes
  • 150 g eiernoedels
  • 4 el hoisin saus
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot, kom, snijplank, mes, schuimspaan en een wok klaar.
  2. Doe het gekookte water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng opnieuw aan de kook. Snij de kip in de lengte in repen en voeg toe aan het kokende water. Laat 6 minuten koken.
  3. Snij ondertussen de paksoi in stukken. Verhit de arachideolie in de wok en voeg de paksoi, de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 4 minuten en kruid met peper en zout. Snij de lente-ui in ringen.
  4. Schep met een schuimspaan de kip uit het water en laat ze kort afkoelen. Breng het water terug aan de kook en voeg de eiernoedels toe. Laat 3 minuten koken en giet dan af.
  5. Trek de stukken kip uit elkaar met een vork, doe in een kom en roer er de hoisin saus en de sesamzaadjes door.
  6. Serveer de noedels met de paksoi, de hoisin pulled chicken en werk af met de lente-uitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 649.77 kcal
Koolhydraten 73.71 g
waarvan suikers 0.61 g
Vet 15.05 g
waarvan verzadigd 2.22 g
Proteïnen 51.96 g
Vezels 5.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin