20 minuten, dat is al wat je nodig hebt om dit heerlijke bordje comfortfood op tafel te toveren: sappige kipfilet met boontjes, krieltjes & een heerlijk sausje
Ingrediënten
400 g krielaardappelen
200 g sperziebonen
½ kippenbouillonblokje
10 g dragon
1 teentje knoflook
2 kipfilet
½ potje lichte room
1 el graanmosterd
1 el olijfolie
1 el bloem
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng water aan de kook in een kookpot. Was de krieltjes en snij ze overlangs in 2. Voeg een snuif zout toe aan het kokende water en kook de krieltjes 13 minuten.
Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en voeg ze na 10 minuten toe aan de kookpot met aardappelen. Laat nog 3 minuten meekoken en giet af, maar hou 1 kop van het kookvocht bij. Los hier de kippenbouillon in op.
Snij de dragon fijn. Pers de knoflook. Snij de kip in blokjes. Doe de kip in een kom samen met de bloem, peper en zout. Meng goed door elkaar, zodat de bloem mooi rond de kippenblokjes kleeft.
Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Bak de kippenblokjes aan in de olijfolie. Voeg na 2 minuten ook de knoflook toe. Wanneer de kippenblokjes mooi goudbruin kleuren, voeg je de kippenbouillon toe. Verlaag het vuur. Laat nog 3 minuten garen en roer er dan de room, fijngehakte dragon en graanmosterd door.
Serveer de krieltjes met de boontjes en schep er de kip met saus over. Kruid met peper en zout en serveer.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.