Aardappelsalade met kip, groene boontjes en pistachenoten

20 MIN
2 personen
Aardappelsalade met kip, groene boontjes en pistachenoten

Een heerlijk verrassende aardappelsalade met reepjes kip, groene boontjes en crunchy pistachenootjes. Heerlijk in combinatie met de kappertjes en de dragon.

Ingrediënten

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 200 g sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g dragon
  • 1 el kappertjes
  • 2 kipfilet
  • 30 g pistachenoten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 centimeter. Kook ze beetgaar in gezouten water in 10 minuten.
  2. Was en snij de uiteinden van de groene boontjes en snij ze in twee. Pers de teentjes knoflook en hak de dragon fijn. Hak de kappertjes grof. Snij de kipfilets in blokjes van 2 cm.
  3. Rooster de pistachenootjes kort in een antikleefpan en hak ze grof. Doe de olijfolie in de pan en voeg de kippenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat mooi goudbruin bakken.
  4. Wanneer de aardappelen 10 minuten gekookt hebben, voeg je de groene boontjes toe laat ze nog 3 minuten meekoken. Giet af en voeg dan de aardappelen en boontjes toe aan de pan met de kip, samen met de knoflook.
  5. Haal de pan van het vuur als de aardappelen mooi krokant gebakken zijn en voeg de kappertjes, dragon, wittewijnazijn en de pistachenootjes toe. Meng goed en kruid bij met peper en zout. Serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 583.43 kcal
Koolhydraten 56.14 g
waarvan suikers 4.59 g
Vet 18.11 g
waarvan verzadigd 2.55 g
Proteïnen 45.43 g
Vezels 11.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin