Krokante broodsoldaatjes met pompoendip

35 MIN
4 personen
Krokante broodsoldaatjes met pompoendip

Dips zijn hip! Probeer deze soldaatjes van pitabrood met een heerlijk smeuïge pompoendip. Lekker!

Ingrediënten

  • 2 pitabroodjes
  • 500 g flespompoenen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el koriander
  • 2 kl komijnpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook 500 g pompoenvruchtvlees in 15 minuten gaar. Giet af, laat even uitdampen.
  2. Stoof de pompoen vervolgens kort aan in een pan met 1 el olijfolie, 2 kl komijnpoeder en een geperst teentje knoflook. Haal van het vuur.
  3. Pureer de pompoen met 2 el Griekse yoghurt en 1 el gehakte koriander, breng op smaak met peper en zout en laat even afkoelen in de koelkast.
  4. Snij 2 pitabroodjes in repen en bak ze goudbruin en krokant onder de hete ovengrill. Serveer met de pompoendip.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 171.4 kcal
Koolhydraten 25.3 g
waarvan suikers 3.63 g
Vet 5.1 g
waarvan verzadigd 0.74 g
Proteïnen 5 g
Vezels 2.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin