Wraps met wortel, ricotta en koriandersalsa

20 MIN
2 personen
Wraps met wortel, ricotta en koriandersalsa

Deze heerlijke veggie wraps worden belegd met geroosterde worteltjes, frisse kruidige ricotta en geserveerde met een koriandersalsa. Origineel en lekker licht!

Ingrediënten

  • 6 wortelen
  • 1 kl komijnzaad
  • 3 kl olijfolie
  • 1 groene chilipeper
  • 10 g koriander
  • 1 limoen
  • 150 g ricotta
  • 2 tortilla's
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen in reepjes. Doe ze in een kom en voeg 2 koffielepels olijfolie, 1 koffielepel komijnzaad en peper en zout toe. Meng goed. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de wortelreepjes naast elkaar. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de groene chilipeper fijn. Hak de koriander grof. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng alles door mekaar in een kommetje en voeg 1 koffielepel olijfolie, peper en zout toe.
  3. Leg de tortilla's op een aparte bakplaat mee in de oven voor 3 minuten.
  4. Bestrijk de warme tortilla's met de ricotta. Leg er de worteltjes op en lepel de koriandersalsa erover. Rol op en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 449.43 kcal
Koolhydraten 43.08 g
waarvan suikers 21.71 g
Vet 21.39 g
waarvan verzadigd 8.69 g
Proteïnen 13.01 g
Vezels 12.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin