Krieltjes met korianderchutney met curry van linzen, paprika en venkel

40 MIN
2 personen
Krieltjes met korianderchutney met curry van linzen, paprika en venkel

Niks beters dan een heerlijke curry. Of toch: een heerlijke curry met krokante aardappelen! Om het geheel lekker fris en zomers te houden drizzle je wat korianderchutney over de gebakken krieltjes. Een bordje om duimen en vingers bij af te likken!

Ingrediënten

  • 400 gr krielaardappelen
  • 10 gr koriander
  • ½ limoen
  • ½ groene chilipeper
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 1 el currypasta 'tikka masala'
  • 1 venkel
  • 1 rode paprika
  • 100 gr groene linzen
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kl suiker
  • olie
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de krieltjes doormidden en zet in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook in 10-12 min. beetgaar.
  3. Korianderchutney: hak de koriander fijn. Pers de limoen. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper fijn. Meng de koriander met het limoensap en de chilipeper. Leng aan met een scheutje olijfolie en breng op smaak met zout en zwarte peper. Zet opzij zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
  4. Giet de krieltjes af en laat uitdampen. Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olie. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de krieltjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout.
  5. Meng de yoghurt met 1/2 kl currypasta per persoon en breng op smaak met de suiker, zout en zwarte peper.
  6. Halveer de venkel overlangs en snijd de harde kern eruit. Snijd de venkel in partjes. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en stoof de venkel zo'n 2-3 min. op zacht vuur. Snijd de paprika in repen. Schep mee in de pan en roerbak 3-4 min. samen met de linzen.
  7. Schep de rest van de currypasta erbij en roer zodat alles met een laagje currypasta bedekt is. Giet dan de kokosmelk erbij en laat 12-15 min. op zacht vuur sudderen met het deksel op de pan. Proef en kruid af met zout en zwarte peper.
  8. Controleer of de krieltjes mooi goudbruin en gaar zijn. Bestrijk een bord met de curry-yoghurt en schik de krieltjes erop. Sprenkel de korianderchutney erover. Serveer de curry met de geroosterde krieltjes. Smakelijk!