Salade met feta en scampi

20 MIN
4 personen
Salade met feta en scampi

Een lekkere salade voor de lunch of een licht avondmaal. Serveer met een stukje brood.

Ingrediënten

  • 700 g scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 1 krop Romeinse sla, in stukjes
  • ½ rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • ½ rode ui, in ringen
  • 35 g pompoenpitten
  • 1 appel, geraspt
  • 60 g feta, verkruimeld
  • 1 kl worcestershiresaus
  • 1 el rode wijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Strooi de pompoenpitten uit op een bakplaat en zet 6-8 minuten in de oven. Roer ze af en toe om.
  3. Haal de garnalen door 1 eetlepel olijfolie gekruid met de cayennepeper, peper en zout. Bak ze 2-3 minuten aan elke kant goudbruin en krokant op een hete grillplaat.
  4. Meng in een grote kom de wijnazijn met de wocestershiresaus, de rode peper, knoflook en de resterende olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg hierbij de sla, appel, ui, pompoenzaadjes, feta en garnalen. Meng alles goed door elkaar.
  5. Verdeel de salade over 4 borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 438.95 kcal
Koolhydraten 8.65 g
waarvan suikers 6.13 g
Vet 27.75 g
waarvan verzadigd 6.28 g
Proteïnen 38.57 g
Vezels 3.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin