Koffiekoek met abrikoos

40 MIN
18 stuks
Koffiekoek met abrikoos

De lekkerste koffiekoeken die maak je gewoon zelf, zoals deze schattige bladerdeegwieltjes met abrikoos. Extra pluspunt: je huis zal heerlijk ruiken!

Ingrediënten

  • 375 g bladerdeeg, vel van 25 cm x 25 cm
  • 150 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 190 g marsepeinen, grof gehakt
  • 3 el abrikozenconfituur

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een bebloemde oppervlakte. Verdeel de marsepein over de helft van het oppervlak. Bedek de marsepein met de andere helft. Rol het bladerdeeg opnieuw uit tot zijn originele grootte.
  3. Meng 2 eetlepels abrikozenconfituur met de stukjes gedroogde abrikoos. Verdeel dit over het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg op in een strakke worst. Snijd deze met een scherp mes in 18 rondjes (ongeveer 1,5 cm dikte).
  4. Laat 10 minuten rusten op een bakplaat. Zet ze dan 15 minuten in de oven tot ze goudbruin gebakken zijn.
  5. Besmeer ze, nu ze nog warm zijn, met de rest van de abrikozenconfituur.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 162.48 kcal
Koolhydraten 20.97 g
waarvan suikers 13.76 g
Vet 7.44 g
waarvan verzadigd 2.34 g
Proteïnen 2.43 g
Vezels 1.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin