Kleurrijke Oosterse salade met vegan burgers en pindadressing

20 MIN
2 personen
Kleurrijke Oosterse salade met vegan burgers en pindadressing

Kleurrijk, vegetarisch en vol smaak. Hier word je toch blij van? Een heerlijke gezonde en Oosters geïnspireerde salade die je zo op tafel tovert. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • ½ komkommer
  • 2 wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g sojascheuten
  • 20 g gember
  • ½ limoen
  • 1 cup pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 30 g pinda's
  • 2 vegan burgers
  • 1 el arachideolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode ui in fijne halve ringen en doe in een kommetje. Breng water aan de kook en giet bij de rode ui tot ze onder staan. Laat 2 minuten trekken.
  2. Snij de komkommer overlangs in twee en snij in halve maantjes. Schil de wortelen en rasp met een grove rasp. Snij de lente-ui in ringen. Doe samen in een grote kom. Voeg ook de sojascheuten toe.
  3. Giet het water van de rode ui weg. Meng de wittewijnazijn en de suiker in een kommetje en voeg de rode ui toe. Kruid met peper en zout. Laat marineren.
  4. Schil en rasp de gember. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Doe de pindakaas in een kommetje en meng er het limoensap, de gember, de aangegeven hoeveelheid sojasaus en per persoon 1 eetlepel water door. Meng goed en voeg dan de olijfolie toe. Kruid naar smaak bij met peper. Meng de dressing met de groenten.
  5. Hak de pinda's grof.
  6. Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak de vegan burgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant. Snij ze voorzichtig in repen.
  7. Verdeel de salade over borden. Schik er de veganburger-reepjes bij. Werk af met de grofgehakte pinda's en de rode ui-ringen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 554.9 kcal
Koolhydraten 42.29 g
waarvan suikers 17.61 g
Vet 32.94 g
waarvan verzadigd 4.38 g
Proteïnen 15.24 g
Vezels 8.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin