Pad thai van groentenoedels met kip

25 MIN
2 personen
Pad thai van groentenoedels met kip

Pad Thai is het nationale gerecht van Thailand. Normaal gezien wordt het gemaakt met rijstnoedels, maar we gaan vandaag voor een supergezonde versie met komkommer- en wortelnoedels. Origineel en toch verrassend lekker, dit moet je proberen!

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pinda's
  • 2 lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 2 kipfilet
  • 1 bio-ei
  • 2 el sojasaus
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el chilisaus
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de komkommer. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de komkommer en snij ze in reepjes. Schil de wortelen en maak er ook lange noedels van.
  2. Pers de knoflook. Hak de pinda's grof. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pers het sap van de helft van de limoen. Snij de andere helft in partjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes. Roer het ei (de eieren) los in een kommetje.
  3. Verhit de helft van de arachideolie in een wok. Bak de knoflook kort, voeg de kippenreepjes toe en bak goudbruin. Schep opzij en voeg de rest van de arachideolie en het ei (de eieren) toe. Voeg ook de helft van de sojasaus en de helft van de suiker toe. Roerbak tot het ei begint te stollen.
  4. Schep opnieuw opzij en voeg de wortelnoedels toe, samen met per persoon 2 eetlepels warm water. Roerbak 2 minuten. Voeg de sojascheuten, de komkommernoedels en 3/4 van de lente-uitjes toe en meng alles door elkaar. Proef en breng op smaak met limoensap, eventueel nog sojasaus en suiker. Kruid met peper.
  5. Serveer met de pinda's en de rest van de lente-uitjes erover gestrooid. Geef een partje limoen en de chilisaus apart.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 589.41 kcal
Koolhydraten 30.95 g
waarvan suikers 24.41 g
Vet 28.96 g
waarvan verzadigd 4.72 g
Proteïnen 48.39 g
Vezels 8.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin