Klassieke carpaccio

20 MIN
4 personen
Klassieke carpaccio

De originele carpaccio komt uit Venetië, maar maak je makkelijk zelf. De klassieker is een dunne carpaccio van rauwe ossenhaas met een mayonaise-dressing.

Ingrediënten

  • 650 g ossenhazen, in flinterdunne plakjes
  • 1 kl citroensap
  • 2 kl worcestershiresaus
  • 3 el melk
  • peper en zout
  • voor de mayonaise:

  • 2 eidooiers
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 kl mosterd
  • 150 ml druivenpitolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak eerst de mayonaise. Meng het citroensap met peper en zout. Klop er de eidooiers door en voeg dan de mosterd toe. Klop met een garde terwijl je de olie er langzaam aan bij giet.
  2. Meng de mayonaise met het citroensap, de worecestershiresaus en de melk tot een dikke saus. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.
  3. Schik de carpaccio van ossenhaas over de borden. Bestrooi met zout en dek af. Laat even koelen in de koelkast.
  4. Werk af met de saus en serveer eventueel met een groene salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 583.04 kcal
Koolhydraten 2.5 g
waarvan suikers 0.73 g
Vet 47.7 g
waarvan verzadigd 6.9 g
Proteïnen 37.2 g
Vezels 0.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin