Carpaccio van zeebaars en roze pompelmoes

35 MIN
4 personen
Carpaccio van zeebaars en roze pompelmoes

Carpaccio kan je niet enkel snijden van rundsvlees, maar ook van vis. Bijv. van zeebaars, in de verrassende combinatie met roze pompelmoes en roze peper.

Ingrediënten

  • 400 g zeebaarsfilets
  • 1 roze pompelmoes
  • 20 appelkappertjes
  • ½ limoen, uitgeperst
  • 3 el olijfolie
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • 1 kl peperbol, roze
  • grof zout
  • zwarte peper

BEREIDING

  1. Snijd de zeebaarsfilet met een scherp mes in flinterdunne plakjes en verdeel over 4 borden.
  2. Schil de pompelmoes en snijd het vruchtvlees in partjes. Vang het sap op in een aparte kom.
  3. Meng het pompelmoessap met de olijfolie en het limoensap. Haal de marinade even door de zeef. Besprenkel de filets met het mengsel en laat 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  4. Haal voor het opdienen de bordjes uit de koelkast en dresseer de filets met de partjes pompelmoes en de appelkappertjes.
  5. Garneer met grof zeezout, roze peperbolletjes, bieslook en versgemalen peper.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 239.97 kcal
Koolhydraten 3.17 g
waarvan suikers 1.54 g
Vet 14.48 g
waarvan verzadigd 2.66 g
Proteïnen 24.23 g
Vezels 0.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin