Kipsaté's met mangosalsa

35 MIN
4 personen
Kipsaté's met mangosalsa

Gemarineerde kippenblokjes op een satéprikker en grillen maar. We serveren ze met een frisse mangosalade met avocado. Gezond en boordevol smaak. Genieten!

Ingrediënten

  • 400 g kippendijen, ontbeend
  • 300 g basmatirijst
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 sjalot
  • 1 rode chilipeper
  • 1 bosje koriander
  • 2 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 4 el honing
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de kippendijen in blokjes. Meng de honing met de sojasaus en de mosterd in een kom. Leg hierin de kippenblokjes en laat ze marineren in de koelkast.
  2. Kook de rijst gaar.
  3. Snij de mango in blokjes. Snij de sjalot fijn. Snij de chilipeper in fijne blokjes. Snij de avocado in blokjes. Snij de koriander fijn. Pers het sap van 1 limoen. Doe alles samen in een kom, meng goed door elkaar en kruid met peper en zout.
  4. Rijg de kippenblokjes op satéprikkers. Verhit een grillpan en bak de saté's rondom.
  5. Serveer de kipsaté's met de rijst, mangosalsa en limoenpartjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 574.47 kcal
Koolhydraten 80.87 g
waarvan suikers 20.52 g
Vet 13.6 g
waarvan verzadigd 2.87 g
Proteïnen 29.35 g
Vezels 5.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin