Thaise rode curry met kip

30 MIN
4 porties
Thaise rode curry met kip

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet, in reepjes
  • 500 g sperziebonen, geblancheerd
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
  • 2 el currypasta
  • 100 g cashewnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 500 ml kokosmelk
  • 300 ml kippenbouillon
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen, sap
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el olie
  • 1 limoenblaadje
  • 1 handvol munt, fijngehakt
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de kokosmelk in een kookpot en roer er de currypasta door. Schenk hierbij de bouillon samen met de vissaus, de limoenblaadje, de sperzieboontjes en de chilipeper. Laat even garen. Breng op smaak met zout en de basterdsuiker.
  2. Bak de kip aan in wat olie. Voeg bij de kokosmelk en laat 20 minuten sudderen op een laag vuur tot de kip gaar is.
  3. Werk het gerecht af met munt en cashewnoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 703.32 kcal
Koolhydraten 27.56 g
waarvan suikers 10.73 g
Vet 45.77 g
waarvan verzadigd 26.64 g
Proteïnen 45.56 g
Vezels 7.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin