Kippennoedelsoep

25 MIN
4 personen
Kippennoedelsoep

Een echte klassieker in de Aziatische keuken: noedelsoep met kip. Het wordt er zelfs vaak als ontbijt gegeten, zo kan je de dag helemaal aan!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet, in lange repen gesneden
  • 200 g rijstnoedels
  • 80 g shiitake paddenstoelen, in reepjes gesneden
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, in fijne ringetjes
  • 20 g gember, geraspt
  • 1½ l kippenbouillon
  • 2 kl sojasaus

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  2. Voeg de kipfilets, de gember en de knoflook toe. Draai het vuur wat lager en laat 15 minuten pocheren.
  3. Schep de kipfilets uit de bouillon en scheur ze met een vork in kleine stukjes. Schep opnieuw in de bouillon.
  4. Voeg de noedels, de shii-takes, de helft van de lente-uitjes en de sojasaus toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  5. Verdeel de noedelsoep over de borden. Bestrooi met de rest van de lente-uitjes. Werk af met de rode chilipeper, de rest van de lente-uitjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 295.95 kcal
Koolhydraten 44.11 g
waarvan suikers 1.66 g
Vet 2.96 g
waarvan verzadigd 1.34 g
Proteïnen 22.69 g
Vezels 1.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin