Kippennoedelsoep

25 MIN
2 personen
Kippennoedelsoep

Een echte basissoep uit de Aziatische keuken! Lekkere noedels in een zalige kippenbouillon, zachte stukjes kip en oesterzwammen, afgewerkt met lente-ui en sojascheuten. Hou eetstokjes klaar in 1 hand, een lepel in de andere hand en slurpen maar! Aziatisch comfort food!

Ingrediënten

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 kipfilet
  • 100 g oesterzwammen
  • 2 lente-uitjes
  • ½ rode chilipeper
  • 150 g rijstnoedels
  • 1 el sojasaus
  • 100 g sojascheuten
  • peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng per persoon 550 milliliter water aan de kook in een soeppot. Voeg de kippenbouillon toe en roer los. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de kipfilets in lange repen.
  2. Voeg de kipfilets, de gember en de knoflook toe aan de bouillon. Draai het vuur wat lager en laat 15 minuten pocheren.
  3. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Snij de chilipeper in ringetjes (verwijder de zaadjes eventueel).
  4. Schep de kipfilets uit de bouillon en trek ze met een vork in kleine stukjes. Schep opnieuw in de bouillon.
  5. Voeg de noedels, de oesterzwammen, de helft van de lente-uitjes en de sojasaus toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Kruid met peper.
  6. Verdeel de noedelsoep over de borden. Bestrooi met de rest van de lente-uitjes. Werk af met de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en de sojascheuten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 490.85 kcal
Koolhydraten 69.93 g
waarvan suikers 3.01 g
Vet 2.66 g
waarvan verzadigd 0.44 g
Proteïnen 42.84 g
Vezels 6.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin