Groene kippensoep

30 MIN
4 personen
Groene kippensoep

Een heerlijk gezond soepje voor in de lente is deze groene kippensoep met spekreepjes, peultjes, doperwten en sperziebonen. Makkelijk, voedzaam en lekker.

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet, in blokjes
  • 50 g spekreepjes
  • 250 g sperziebonen
  • 200 g peulen
  • 100 g doperwten
  • 1½ l kippenbouillon
  • 1 el citroensap
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook met de tijm en de laurier. Doe de kippenblokjes bij de bouillon en laat 5 minuten zacht koken.
  2. Blancheer de sperziebonen en de peultjes 5 minuten in gezouten water. Doe er de doperwtjes bij en laat nog 2 minuten zacht koken. Giet af en laat de groentjes schrikken onder koud water.
  3. Doe de groenten en het citroensap bij de bouillon. Laat nog enkele minuten doorwarmen.
  4. Vis de tijm en de laurier uit de soep. Kruid bij met peper en zout.
  5. Bak de spekreepjes knapperig in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier.
  6. Verdeel de soep over de kommen en werk af met de spekreepjes. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 258.65 kcal
Koolhydraten 12.96 g
waarvan suikers 2.03 g
Vet 15.34 g
waarvan verzadigd 5.89 g
Proteïnen 17.64 g
Vezels 5.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin