Kippenballetjes in curry-kokossaus met ananas

25 MIN
2 personen
Kippenballetjes in curry-kokossaus met ananas

Zin in een exotisch low carb gerechtje? Ditmaal stellen we lekkere kippengehaktballetjes in een curry-kokossaus met ananas, paprika en peultjes voor! Zo veel kleur en zo veel smaak! Hier word je gegarandeerd goedgezind van. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 blik ananas
  • 300 g kippengehakt
  • 4 el panko
  • 2 kl currypoeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 g peultjes
  • 2 el arachideolie
  • 1 el maïszetmeel
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen. Hou het wit en groen gescheiden. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op. Giet het sap van de ananasblokjes af.
  2. Doe het maïszetmeel in een kommetje. Doe het kippengehakt in een kom, samen met de panko, het wit van de lente-ui en een snuf peper en zout. Rol er gelijke balletjes van met vochtige handen, ongeveer 5 balletjes per persoon en rol ze dan door het maïszetmeel.
  3. Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en bak de kippenballetjes rondom gedurende 6 minuten. Schep ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg de paprikareepjes, de knoflook en het currypoeder toe. Roerbak voor 3 minuten en schenk er dan de kippenbouillon en kokosmelk bij. Roer goed om. Voeg de peultjes, de gehaktballetjes en de blokjes ananas toe. Breng aan de kook en laat 7 minuten pruttelen.
  5. Proef en kruid bij met peper en zout. Serveer het gerecht in diepe borden en werk af met het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 810 kcal
Koolhydraten 46.11 g
waarvan suikers 20 g
Vet 52.04 g
waarvan verzadigd 28.34 g
Proteïnen 37.06 g
Vezels 6.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin