Zachte curry met kip en appel

30 MIN
2 personen
Zachte curry met kip en appel

Heb je de zalige combinatie van kip, curry en appel al geprobeerd? Wel, dit is je kans! We maken een heerlijke kip met zachte curryschotel met frisse blokjes appel en rode paprika in. De kokosmelk zorgt voor een heerlijk sausje. Een verrassing voor groot en klein!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 appel
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kipfilet
  • 2 kl currypoeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el arachideolie
  • 2 el maïszetmeel
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op. Pers de knoflook. Schil de appel en snij in blokjes. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Snij de lente-ui in schuine ringetjes, hou het witte en groene gedeelte gescheiden.
  3. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes. Kruid met peper en zout en wentel de blokjes door het maïszetmeel.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en bak de kippenblokjes mooi goudbruin in 5 minuten. Schep ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg het wit van de lente-ui en knoflook toe. Stoof glazig in 2 minuten en voeg dan de paprikareepjes, appelblokjes en het currypoeder toe. Roerbak voor 5 minuten en schenk er dan de kippenbouillon en kokosmelk bij. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  6. Voeg nu de kippenblokjes terug toe en laat nog 5 minuten verdergaren. Serveer de rijst met de curry met kip en werk af met het groen van de lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 974.22 kcal
Koolhydraten 97.07 g
waarvan suikers 18.27 g
Vet 44.34 g
waarvan verzadigd 26 g
Proteïnen 43.97 g
Vezels 6.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin