Oosterse kippenburgertjes in slawraps met komkommersalade

25 MIN
2 personen
Oosterse kippenburgertjes in slawraps met komkommersalade

Een origineel, lekker licht avondmaal bomvol Aziatische smaken! We maken zelf heerlijke kleine en pittige hamburgertjes en serveren ze in little gem blaadjes, lekker sappig en fris! Daarbij komt een heerlijke kort gemarineerde komkommersalade. Koolhydraatarm maar overheerlijk, yum!

Ingrediënten

  • 10 g koriander
  • 2 lente-uitjes
  • ½ komkommer
  • 1 stengel selder
  • 300 g kippengehakt
  • 1 el sesamzaad
  • 2 little gems
  • 4 el chilisaus
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 kl suiker
  • 2 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Neem de helft van de koriander en snij fijn (je mag de stengels ook versnijden), pluk de blaadjes koriander van de andere helft. Snij de lente-uitjes in ringen. Snij de komkommer in de lengte in vier, verwijder de zaadlijsten en snij in partjes. Snij de selder in fijne boogjes.
  2. Meng de komkommerpartjes met de selder, korianderblaadjes, wittewijnazijn, suiker, de helft van de lente-uitjes, de helft van de plantaardige olie en peper en zout. Zet even opzij.
  3. Doe het kippengehakt, de fijngesneden koriander, de rest van de lente-uitjes en een snuf peper en zout in een kom en meng met vochtige handen. Vorm er per persoon 4 burgertjes mee. Doe het sesamzaad in een bord en rol de burgertjes door het sesamzaad.
  4. Maak de blaadjes los van de little gem.
  5. Verhit de rest van de plantaardige olie in een antikleefpan en bak de burgers mooi goudbruin aan beide kanten.
  6. Serveer de burgertjes in de little gemblaadjes, samen met de komkommersalade en de chilisaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 487.97 kcal
Koolhydraten 24.13 g
waarvan suikers 20.91 g
Vet 28.5 g
waarvan verzadigd 5.72 g
Proteïnen 33.87 g
Vezels 3.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin