Stoofpotje van kip en prei met pastinaakfrietjes

30 MIN
2 personen
Stoofpotje van kip en prei met pastinaakfrietjes

Hou jij ook zo van stoofpotjes? Herkenbaar! Maar ze kunnen al eens zwaar uitvallen... Niet met dit verrassende stoofpotje van kip, prei, dragon en heerlijke pastinaakfrietjes erbij. Licht, koolhydraatarm en bovenal: kei lekker!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 prei
  • 2 kipfilet
  • 1 brikje lichte room
  • 10 g dragon
  • 3 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20-22 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los hierin de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon op.
  3. Snij de ui fijn. Was en snij de prei in ringen. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  4. Smelt 1/3 van de boter in een grote antikleefpan en voeg de kippenreepjes toe. Roerbak ze 5 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Smelt 1/3 van de boter in de pan waarin je de kippenreepjes gebakken hebt. Voeg de ui en prei toe. Laat 10 minuten stoven. Schep regelmatig om. Kruid met peper en zout.
  6. Maak ondertussen de saus: laat de rest van de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de kippenbouillon toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de bouillon toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de bouillon toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Roer de lichte room door de saus en laat nog kort doorwarmen.
  7. Schenk de saus bij de pan met de prei. Voeg ook de kippenreepjes toe. Laat nog 3-4 minuten doorwarmen op matig vuur. Pluk ondertussen de blaadjes dragon en hak ze fijn. Roer de dragon vlak voor het serveren door het stoofpotje.
  8. Serveer het stoofpotje van kip en prei met de pastinaakfrietjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 854.28 kcal
Koolhydraten 55.5 g
waarvan suikers 17.71 g
Vet 46.22 g
waarvan verzadigd 24.03 g
Proteïnen 47.4 g
Vezels 17.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin