Normandische kip met geroosterde aardappelen

35 MIN
2 personen
Normandische kip met geroosterde aardappelen

Een heerlijk stoofpotje uit het Noorden van Frankrijk: Normandische kip! De combinatie van de malse kip, champignons én een appeltje in een romig sausje is heerlijk. Daarbij komen krokante geroosterde aardappelen, genieten!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 250 g champignons
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 2 kipfilet
  • 10 g dragon
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de champignons in plakjes. Schil de appel en snij in stukjes. Snij de ui fijn. Snij de kipfilets in de lengte in 2 of 3 repen.
  3. Smelt de helft van de boter in een stoofpot en voeg de kipfilets toe. Kruid met peper en zout. Laat 2 minuten aan elke kant bakken op hoog vuur. Schep uit de stoofpot en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Smelt de rest van de boter in de kookpot en voeg de ui, champignons en appelblokjes toe. Laat 5 minuten bakken. Roer regelmatig om. Pluk ondertussen de blaadjes van de takjes dragon en snij fijn.
  5. Strooi de bloem over de champignons, roer goed om en schenk er de witte wijn bij. Roer goed om en voeg de suiker toe. Verkruimel er de kippenbouillon bij en schenk er per persoon 100 milliliter water bij. Voeg de gebakken kipfilets toe en laat 8 minuten pruttelen.
  6. Kruid met peper en zout en voeg de room toe. Roer goed om en laat nog 2 minuten opwarmen. Roer er de dragon door.
  7. Serveer de Normandische kip met de geroosterde aardappelen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 922.91 kcal
Koolhydraten 69.14 g
waarvan suikers 22.15 g
Vet 44.56 g
waarvan verzadigd 20.11 g
Proteïnen 46.65 g
Vezels 12.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin