Kip tandoori

70 MIN
4 personen
Kip tandoori

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 125 g yoghurt
  • 60 ml citroensap
  • 2 kl paprikapoeder
  • ¼ kl cayennepeper
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • komijn
  • zwarte peper
  • zeezout

BEREIDING

  1. Bestrooi de kip met zwarte peper en zeezout en leg in een ondiepe kom.
  2. Meng in een aparte kom de yoghurt met het citroensap en de knoflook. Breng op smaak met paprikapoeder, cayennepeper, komijn en een snuifje kaneelpoeder.
  3. Schenk de marinade over de kip en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.
  4. Haal de kip uit de marinade en grill gaar op een hete grillplaat.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 206.83 kcal
Koolhydraten 5.47 g
waarvan suikers 2.62 g
Vet 3.1 g
waarvan verzadigd 1.02 g
Proteïnen 38.62 g
Vezels 0.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin