Kip Yassa uit Senegal

160 MIN
4 personen
Kip Yassa uit Senegal

Benieuwd naar de Afrikaanse keuken? Dan is kip yassa een aanrader. Het is een makkelijk pittig stoofpotje uit Senegal met een frisse zomerse citroentoets. We laten de kip eerst marineren voor minstens 2 uur, maar heb je tijd, dan mag het gerust nog langer. Heerlijk met rijst erbij!

Ingrediënten

  • 8 kippendijen
  • 300 g basmatirijst
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 limoen
  • 1 rode chilipeper
  • 4 lente-uitjes
  • 400 ml kippenbouillon
  • 1 el mosterd
  • 2 el maïszetmeel
  • 5 el zonnebloemolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers het sap van de limoenen. Snij de chilipeper en uien in ringen. Pers de knoflook. Meng alles met 4 el zonnebloemolie en kruid met peper en zout. Leg de kippendijen min. 2u in de marinade.
  2. Haal de kip uit de marinade en dep droog. Hou de marinade bij.
  3. Verhit wat olie in een stoofpot en bak de stukken kip rondom aan. Schep terug uit de pot.
  4. Voeg de marinade toe aan de pot en roerbak 10 min. op matig vuur. Voeg de kippenbouillon en stukken kip toe en laat 20 min. pruttelen.
  5. Kook de rijst gaar. Snij de lente-ui in ringen.
  6. Roer het maïszetmeel los in wat water, roer door de saus, breng aan de kook en laat indikken. Roer er de mosterd door. Kruid met peper en zout. Serveer de kip yassa met de rijst en werk af met lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 691.27 kcal
Koolhydraten 75.56 g
waarvan suikers 9.3 g
Vet 25.21 g
waarvan verzadigd 3.86 g
Proteïnen 38.89 g
Vezels 3.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin