West-Afrikaans stoofpotje met kip en zoete aardappel

25 MIN
2 personen
West-Afrikaans stoofpotje met kip en zoete aardappel

Deze stoofschotel met kip is op zijn minst origineel te noemen. Denk aan malse kruidige kip, zachte zoete aardappel en een smaakvolle saus.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 kipfilet
  • 1 el ras el hanout
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el pindakaas
  • 30 g amandelpoeder
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in plakjes. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1,5 cm. Snij de kipfilets in blokjes. Meng de zoete aardappel, kip en ui in een mengkom. Voeg de ras el hanout toe en de helft van de plantaardige olie, meng goed door elkaar.
  2. Verhit de rest van de olie in een grote pan en voeg het kippenmengsel toe, schep goed om en zet een deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat 6 minuten stoven. Roer af en toe om.
  3. Doe per persoon 150 milliliter water in een kookpotje en warm op. Meng er de kippenbouillon en de tomatenpuree door. Meng goed. Voeg toe aan de pan met kip en laat nog 9 minuten verder sudderen, roer af en toe om.
  4. Snij ondertussen de tomaten in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Voeg de pindakaas en het amandelpoeder toe aan het stoofpotje, meng goed en laat nog 3 minuten meekoken. Kruid met peper en zout. Schep het stoofpotje in kommetjes en strooi er de blokjes tomaat en lente-ui over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 685.57 kcal
Koolhydraten 50.14 g
waarvan suikers 11.21 g
Vet 32.65 g
waarvan verzadigd 4.76 g
Proteïnen 46.12 g
Vezels 9.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin