Kip Tetrazzini

45 MIN
2 personen
Kip Tetrazzini

Kip tetrazzini, het klinkt misschien wel Italiaans, maar eigenlijk is het een Amerikaans gerecht, geïnspireerd op de Italiaanse keuken.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ broccoli
  • 125 g champignons
  • 2 kipfilet
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 200 g spirelli
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 4 el panko
  • 1 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 120 ml melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui in plakjes en pers de knoflook. Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de kip in blokjes.
  2. Meng het paprikapoeder en de oregano door elkaar in een schaal en meng de kippenblokjes hierdoor, zodat ze helemaal rondom bedekt zijn met de kruidenmengeling.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli 4 minuten, voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 3 minuten meekoken. Giet dan de pasta en broccoli af.
  4. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Bak de champignons aan tot ze bruinen en voeg dan de ui, de knoflook en de kippenblokjes toe. Laat 6-8 minuten bakken en schep regelmatig om. Kruid met peper en zout.
  5. Overstrooi de pan met de bloem en schep goed om. Voeg dan de melk en per persoon 100 millliliter water toe en breng aan de kook. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer om. Laat de saus indikken. Meng de pasta en broccoli door de saus.
  6. Schep alles in een ovenschaal. Overstrooi met de panko en de rest van de geraspte kaas en zet 12 minuten in de oven, totdat er een mooi goudbruin korstje verschijnt en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 828.94 kcal
Koolhydraten 94.91 g
waarvan suikers 15.01 g
Vet 18.06 g
waarvan verzadigd 5.49 g
Proteïnen 64.62 g
Vezels 12.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin