Linguine Alfredo met kip en broccoli

25 MIN
2 personen
Linguine Alfredo met kip en broccoli

'Pasta Alfredo' is een pastagerecht uitgevonden door Alfredo Di Lelio, die een restaurant in Rome had. Hij vond een heerlijk sausje uit op basis van boter en parmezaan.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kipfilet
  • 200 g linguine
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes. Pers de knoflook. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar hou wat van het kookvocht bij.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de broccoliroosjes toe. Roerbak 4 minuten en voeg dan per persoon 50 milliliter water toe. Laat het vocht verdampen, schep af en toe om. Schep de beetgare broccoli uit de pan. Dek af met aluminiumfolie. Veeg de pan even schoon met wat keukenpapier.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de kippenblokjes rondom aan gedurende 6-7 minuten. Schep de kippenblokjes uit de pan en leg ze bij de broccoli. Dek opnieuw af.
  5. Smelt de boter in de pan en voeg de knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de lichte room toe. Roer goed om en voeg de parmezaan toe. Haal de pan van het vuur wanneer de kaas gesmolten is. Proef en breng op smaak met peper en zout. Roer de kippenblokjes en broccoliroosjes door de saus. Voeg eventueel nog wat kookwater van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus.
  6. Serveer de linguine met de kip Alfredo saus met broccoli.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 981.01 kcal
Koolhydraten 76.85 g
waarvan suikers 11.76 g
Vet 44.1 g
waarvan verzadigd 18.55 g
Proteïnen 64.17 g
Vezels 12.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin