Kipfilet met dragonsaus

35 MIN
4 personen
Kipfilet met dragonsaus

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 400 ml kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 50 ml sherry
  • 1 el mosterd
  • 2 el boter
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ bosje dragon, takjes en blaadjes apart
  • 2 el kipkruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de helft van de boter met de olijfolie. Kruid de kipfilets met de kip kruiden, peper en zout. Bak ze goudbruin aan elke zijde in 1 eetlepel boter.
  2. Schep de kip uit de pan en laat even rusten.
  3. Fruit in dezelfde pan de sjalotten en takjes dragon in de overige boter. Schenk er na een paar minuten de sherry bij. Laat verdampen en voeg dan de bouillon toe met de mosterd. Voeg ook de laurierblaadjes toe en kruid bij met peper en zout.
  4. Schenk de room in de saus en voeg de kipfilets terug toe. Laat 15 minuten verder garen en de saus deels inkoken.
  5. Haal de laurierblaadjes en dragontakjes uit de saus. Verdeel de kip met saus over de borden en werk af met de dragonblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 373.56 kcal
Koolhydraten 7.21 g
waarvan suikers 0.94 g
Vet 19.72 g
waarvan verzadigd 10.55 g
Proteïnen 39.5 g
Vezels 1.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin