Kip piri-piri met pilafrijst

30 MIN
2 personen
Kip piri-piri met pilafrijst

Een lekker pittig gerecht met kip uit Afrika, maar door de Portugezen geïntroduceerd op alle continenten tijdens hun wereldreizen. Een gerecht met een verhaal!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 10 g krulpeterselie
  • 300 g kippendijen
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de paprika in reepjes. Snij de tomaten in partjes en haal de zaadjes eruit. Snij dan in blokjes. Hak de peterselie fijn. Snij de kippendijen in blokjes en doe in een kommetje samen met de helft van de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de helft van het paprikapoeder, peper en zout. Meng goed door elkaar. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Bak de kippenblokjes 2 minuten, schep regelmatig om en schep dan uit de pan.
  3. Doe nu de fijngesneden ui, knoflook en de paprikareepjes in de pan en bak voor 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de rest van het paprikapoeder, de cayennepeper (naar eigen smaak) en de rijst toe en schep goed om.
  4. Voeg de kippenbouillon en de kippenblokjes toe, roer goed om en zet een deksel op de pan. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen, schep regelmatig om. Snij de citroen in 2. Verdeel 1 helft in partjes, pers de andere helft uit over de rijst. Proef en kruid de rijst met peper en zout. Roer vlak voor het serveren de tomatenblokjes en fijngesneden peterselie door de pilaf. Serveer met de citroenpartjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 623.02 kcal
Koolhydraten 80.26 g
waarvan suikers 13.96 g
Vet 12.85 g
waarvan verzadigd 2.56 g
Proteïnen 41.42 g
Vezels 9.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin