Eénpotspasta met kip, pistachenootjes en ricotta

25 MIN
2 personen
Eénpotspasta met kip, pistachenootjes en ricotta

Een heerlijke combinatie van conchiglie, dat zijn pastaschelpjes, kip, ricotta, pistachenootjes en afgewerkt met peterselie. Pasta made easy!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 100 g ricotta
  • 30 g pistachenoten
  • 200 g conchiglie
  • ½ groentebouillonblokje
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook. Snij de kipfilet in reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de reepjes kip samen met de ui en knoflook aan gedurende 5 minuten. Voeg dan per persoon 250 milliliter water, de helft van de ricotta, de pistachenootjes, de conchiglie en de groentenbouillon toe. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 15 minuten garen onder deksel en proef of de pasta gaar is. Kruid met peper en zout. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  3. Roer de rest van de ricotta door de pasta, werk af met de fijngesneden peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 779.58 kcal
Koolhydraten 76.19 g
waarvan suikers 12.18 g
Vet 26.37 g
waarvan verzadigd 7.32 g
Proteïnen 55.32 g
Vezels 6.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin