Balsamico kip caprese met rozemarijnaardappelen

30 MIN
2 personen
Balsamico kip caprese met rozemarijnaardappelen

Een gerecht bomvol Italiaanse smaken. Lekker sappige kip, gelakt met een zelfgemaakte balsamicosiroop en bedekt met plakjes mozzarella die er mooi over smelten.

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 g kerstomaten
  • ½ bol mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 3 el balsamico
  • 10 g basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak de blaadjes grof. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, strooi de rozemarijn erover, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Halveer de kerstomaatjes. Snij de mozzarella in plakjes. Pers de knoflook.
  3. Kruid de kipfilets met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Verhit de rest van de olijfolie in een pan (die in de oven mag, als je die niet hebt, kan je later overscheppen in een ovenschaal). Bak de kipfilets 4 minuten aan elke kant.
  4. Schep de kipfilets uit de pan en voeg de knoflook toe. Bak 1 minuut en voeg dan de balsamico en suiker toe. Roer goed om en laat kort inkoken. Voeg dan de kerstomaatjes toe en laat nog 2 minuten bakken. Doe de kipfilets terug in de pan, draai goed om, zodat de balsamicosaus goed om de kip kleeft. Leg plakjes mozzarella op de kipfilets en zet de pan nog 8 minuten mee in de oven. Als je pan niet in de oven mag, schep je eerst alles over in een ovenschaal.
  5. Pluk de blaadjes basilicum, leg ze op elkaar en rol ze op en snij in fijne reepjes. Serveer de kipfilets met de kerstomaatjes, balsamicosaus en rozemarijnaardappelen. Strooi de fijngesneden basilicum erover.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 617.66 kcal
Koolhydraten 52.66 g
waarvan suikers 12.48 g
Vet 22.9 g
waarvan verzadigd 6.24 g
Proteïnen 45.76 g
Vezels 7.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin